Αιμαγγειώματα

Τι είναι τα αιμαγγειώματα;

Τα αιμαγγειώματα είναι δερματικές βλάβες που προκαλούνται από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διευρυμένων αγγείων σε ορισμένα σημεία του δέρματος, κυρίως στο πρόσωπο. Εμφανίζονται κυρίως σε βρέφη, λίγες ημέρες μετά τη γέννησή τους. Έχουν τη μορφή κόκκινων πλακών που καλύπτουν μικρές ή μεγάλες περιοχές του δέρματος. Δεν είναι κληρονομική πάθηση, και εμφανίζεται στο 10%-12% των βρεφών.

Τα αιμαγγειώματα είναι δερματικές βλάβες που προκαλούνται από τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού διευρυμένων αγγείων σε ορισμένα σημεία του δέρματος, κυρίως στο πρόσωπο. Πώς αντιμετωπίζονται τα αιμαγγειώματα;

Τα αιμαγγειώματα στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών. Σε μεγάλο ποσοστό εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ακοής, αναπνοής και όρασης, καθώς και να αιμορραγούν. Μπορεί επίσης να δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα στο παιδί, από τη στιγμή που θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται τη διαφορετικότητά του. Αυτά τα αιμαγγειώματα χρειάζονται θεραπευτική αγωγή.

Η θεραπεία των αιμαγγειωμάτων γίνεται με χειρουργείο, με εφαρμογή ειδικών laser, ή με τη χορήγηση κορτικοστεροειδών.

paschalidis-adminΑιμαγγειώματα